nieuwsitems node template

STEPSelect oplossing voor medicatietoerisme

woensdag, 10/05/2017

Acht medicijnenbussen vol Vlamingen reden vorige week het Zeeuws-Vlaamse Hulst binnen voor een middagje medicatieshoppen. Reden: sommige medicatie is extreem veel duurder in België dan in Nederland. De actie werd georganiseerd door de Vlaamse huisarts Dirk Van Duppen, die duidelijk wil maken dat het medicatiebeleid in België op de schop moet.

Lees volledig artikel
nieuwsitems node template nieuwsitems node template

Asten blijft best practice

dinsdag, 10/01/2017

De totale medicijnkosten in Asten liggen al twintig procent lager dan in omringende gemeenten. Door samenwerking en een digitaal receptenboek. Het blijkt dat je miljoenen in de zorg kunt besparen zonder dat het mensen pijn doet.

Lees volledig artikel
nieuwsitems node template

Software voor reviews = meer tijd voor gesprek

woensdag, 21/12/2016

'Ongeveer een derde van de door het nieuwe CDSS-systeem gesignaleerde medicatieproblemen werd handmatig niet vastgesteld', aldus de onlangs gepromoveerde ziekenhuisapotheker Hugo de Wit.

Lees volledig artikel
nieuwsitems node template

Nier in het Vizier - het Pact van Amerongen

dinsdag, 06/12/2016

Het seminar Nier in het Vizier vond plaats op 15 november 2016 in Amerongen. Tijdens het seminar stond het belang centraal van medicatiebewaking voor mensen met een verminderde nierfunctie om complicaties en verder nierfunctieverlies te voorkomen. Het seminar werd druk bezocht door huisartsen, apothekers, patiënten en IT-specialisten. Belangrijkste conclusie: Landelijke aanpak van nierproblematiek is zeer gewenst.

Lees volledig artikel
nieuwsitems node template

Gratis Clinical Rules Quick Scan

woensdag, 09/11/2016

Wilt u weten hoe medicatieveilig uw organisatie is? Tijdens het NVZA-congres kunnen ziekenhuizen kans maken op deze gratis Clinical Rules Quick Scan.

Lees volledig artikel
nieuwsitems node template nieuwsitems node template

Medication Optimisation Exploring the use of a clinical decision support system

dinsdag, 01/11/2016

Maximaal 76% van de door de IGZ verplichte medicatiebeoordelingen wordt uitgevoerd. Medicatiebeoordelingen kosten immers veel tijd. Een geavanceerd 2de generatie Clinical Decision Support System is broodnodig voor medicatiebewaking en medicatiebeoordeling. Én een CDSS blijkt het risico van een delier geautomatiseerd te kunnen voorspellen voor elke patiënt in een ziekenhuis. Dit zijn enkele conclusies uit het onderzoek Medication Optimisation: Exploring the use of a clinical decision support system waarop Hugo de Wit op 30 november promoveert aan de Maastricht University.

Lees volledig artikel
nieuwsitems node template

Programma Nier in het Vizier bekend!

dinsdag, 13/09/2016

Op 15 november vindt het seminar Nier in het Vizier plaats op Buitenplaats Amerongen. Het programma rond het thema hoe nierschade door medicatiefouten te voorkomen, is bekend.

Lees volledig artikel
nieuwsitems node template

Symposium Medicatiebeoordeling & Ouderen

dinsdag, 31/05/2016

Apothekers in Limburg organiseren op 30 juni een landelijk symposium met als thema medicatiebeoordeling in brede zin en bij ouderen in het bijzonder. Eén van de sprekers is Kim Hurkens, over 'Effectiviteit en efficiency medicatiebeoordeling'.

Lees volledig artikel

Pagina's