nieuwsitems node template

Nieuwe RuleSet: CR COVID-19

woensdag, 15/04/2020

Het team Klinische farmacie, Farmacologie & Toxicologie van Zuyderland Medisch Centrum heeft i.s.m. Digitalis Rx enkele Rules ontwikkeld die binnen Clinical Rules ingezet kunnen worden als onderdeel van de medicatiebewaking rond het therapiebeleid bij COVID-19.
De Rules binnen RuleSet CR COVID-19 van Zuyderland MC richten zich op:
- De controle op nierfunctie, zoals de dosering (hydroxy)chloroquine in relatie tot de nierfunctie.
- De interacties binnen een COVID-19 therapie worden geregistreerd. Zie: https://www.covid19-druginteractions.org/
- Controle op interactie van (hydroxy)chloroquine met nieuwe DOAC's (antistolling).
- Advies voor Therapeutic Drug Monitoring (TDM) bij een aantal geneesmiddelen als deze tegelijkertijd worden gebruikt met (hydroxy)chloroquine.
- Controle op verlenging van het QT-interval bij afwijkende elektrolyten en bij patiënten ouder dan 70. Verlenging van het QT-interval is een bekend probleem bij een aantal geneesmiddelen en de gevolgen kunnen zeer ernstig zijn.

RuleSet CR COVID-19 is ontwikkeld door Brigit van Oijen (ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog) en Debbie Deben (apotheker en AIOS ziekenhuisfarmacie), ondersteund door Dennis Wong (ziekenhuisapotheker, klinisch farmacoloog) en Niels Boone (ziekenhuisapotheker) allen verbonden aan Zuyderland MC. Verantwoordelijk voor Clinical Rules binnen Digitalis Rx is Bob van de Loo (projectmanager en apotheker).

RuleSet CR COVID-19 is per direct beschikbaar en kosteloos voor afnemers. Interesse in een koppeling?
Neem contact op met Bob van de Loo, bob@digitalis.nl

Lees volledig artikel