nieuwsitems node template

MIJN.streek: voor de meest effectieve medicatie

maandag, 18/05/2020

Het transmuraal MIJN.streek formularium is per november 2019 geactualiseerd en vertaald naar een regionaal transmurale standaard. Alle huisartsen, specialisten en apothekers in de Zuid-Limburgse Mijnstreek kunnen nu eenduidig en doelmatig medicijnen voorschrijven en uitgeven volgens hun eigen afspraken. Dat leidt tot betere, betaalbare zorg en meer duidelijkheid voor de patiënt.

Het MIJN.streek formularium is de afgelopen twee jaar door een commissie van huisartsen, apothekers en medisch specialisten uit de Oostelijke en Westelijke Mijnstreek uitgewerkt en geïmplementeerd. Uniek aan deze aanpak is dat de farmaceutische industrie niet aan tafel zit én dat de zorgverzekeraar alleen een adviserende rol en geen stemrecht heeft in de keuzes van medicijnen. Met succes, want landelijk groeit het interesse voor het MIJN.streek formularium.

Zie: MIJN.streek formularium: regionaal transmuraal standaard voor de meest effectieve medicatie
Het MIJN.streek formularium heeft een eigen webpagina met informatie voor zorgprofessionals over onder meer de samenstelling van de formulariumcommissie en de medicijnkeuzes in het formularium.

Lees volledig artikel